Osnovni podatki
14. marec 2014 ob 12:15 do 14. marec 2014 ob 15:00
Lipe

Organizator
Geografski inštitut Antona Melika
Krajinski park Ljubljansko barje
Opis

VABILO

Pozdravljen-a!

Z veseljem Te vabim na otvoritev Poti ob reki Iški – »Okljuk«, imenovane po meni, Okljukcu.

Učno pot so skupaj zasnovali sodelavci Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU in Krajinskega parka Ljubljansko barje, ob pomoči finančnih sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in Mestne občine Ljubljana ter organizacijski podpori Občine Ig.

Pot Te vodi vse od Iškega v intgarja pa do izliva reke Iške v Ljubljanico v skupni dolžini 13 kilometrov. Iška je reka treh obrazov. Na svoji razburljivi poti teče skozi divji Iški vintgar, po rodovitnem Iškem vršaju in močvirnem Ljubljanskem barju. Podrobneje jo lahko spoznaš tudi s pomočjo informativnih tabel, na katerih predstavljam različne zanimivosti, povezane s to reko.

Otvoritev bo v petek, 14. marca 2014 ob 12.15 uri pri gostišču Kolišče v Lipah na Ljubljanskem barju, kjer stoji uvodna informativna tabla. Skupaj se bomo sprehodili po krajšem delu poti, zato pridi
ustrezno opravljen za barjanski pohod in muhasto pomladno vreme.

Veselim se Tvojega prihoda,

Tvoj Okljukec

PS: Pridruži se mi v prizadevanjih za zmanjšanje motornega prometa na Ljubljanskem barju in se na otvoritev pripelji z mestnim avtobusom št. 19B, ki odpelje iz Tomačevega ob 11.30 (z Bavarskega dvora okoli 11.45) in prispe v Lipe okoli 12.10. Vrneš pa se lahko s tistim, ki bo v Lipah okoli 14.05 ali 14.45 , v središču Ljubljane pa o koli 14.30 ali 15.10.